Forgalmazott márkáink

Samsung

Samsung Group (koreaiul 삼성그룹 [Szamszong Gurup], handzsa 三星), röviden Samsung a legnagyobb dél-koreai óriás ipari konglomerátum, azaz csebol, melynek bevételei a dél-koreai GDP 20%-át teszik ki. A cégcsoport az ország exportjának egyötödéért felelős. Leányvállalata, a Samsung Electronics bevételei alapján 2009-ben a világ első számú technológiaipari cége volt, 2012-ben az Apple mögött a második. A Fortune 500 listáján 2011-ben a 22. helyen szerepelt. A Samsung C&T építette a világ legmagasabb épületeit, többek között a Burdzs Kalifát, a Petronas-ikertornyokat és a Taipei 101-t.

A cég nevének jelentése „három csillag”, a hármas szám a hatalmasság, a nagyság képviselője, míg a csillagok a végtelenséget szimbolizálják. A cég ellipszis alakú kék logóját a Lippincott tervezte.

Forrás: Wikipedia

 


 

Nokia

A Nokia Corporation a világ egyik legnagyobb telekommunikációs vállalata. Székhelye a finn főváros, Helsinki melletti Espoo Keilaniemi kerülete. Nyilvánosan jegyezhető részvénytársaság, a NYSE-n NOK néven fut. Jelmondata: „Connecting People” (szabad fordításban: „Összekapcsoljuk az embereket”). 1865-ben alapította Fredrik Idestam a finn Nokia városában (Tamperétől) 15 km-re nyugatra).

Fő területe a telekommunikáció. Mobilkommunikációs eszközei megtalálhatók a világ összes régiójában, és lefedik az összes nagyobb kommunikációs szabványt: többek között a GSM-, a CDMA- és a WCDMA-hálózatokban használhatók. Termékei között megtalálhatók még az otthoni kommunikációs eszközök, a mobil játékeszközök, a kiegészítő felszerelések. Az Ovi platformon keresztül internetes szolgáltatásokat is kínál.

A Nokia több mint 123 000 alkalmazottat foglalkoztat százhúsz országban, termékei százötven országban vásárolhatók meg. 2009-ben nemzetközi viszonylatban 41 milliárd euró forgalmat bonyolított, és 1,2 milliárd euró profitot termelt. Tizenkét kutatóközpontja közül az elsőt 1986-ban alapították. A kutatóközpontokban mintegy nyolcszáz kutató, mérnök és tudós végez ipari kutatómunkát hét helyszínen: Finnországban, Kínában, Indiában, Kenyában, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. A Nokia összesen a következő 9 országban tart fenn gyárat: Finnországban, Brazíliában, Kínában, Angliában, Magyarországon, Indiában, Mexikóban, Romániában és Dél-Koreában.

Az első mobilkészülékek

1964 óta a Nokia a Salora Oy céggel együtt fejlesztette a VHF rádiót, 1966-ban pedig nekiláttak kifejleszteni az ARP szabványt, amely rövidítés az autó-rádiótelefont takarja (Autoradiopuhelin).Ez a gépkocsi-alapú mobil rádiótelefon rendszer volt az első üzleti céllal üzemeltetett mobiltelefon hálózat Finnországban. 1971-ben indult, és 1978-ra már 100%-os lefedettséget kínált.

1979-ben a Nokia és a Salora egyesüléséből jött létre a Mobira Oy. A Mobira a NMT szabvány részére fejlesztett készülékeket, amely az első teljesen automatikus cellás rendszerű telefonrendszer volt 1981-ben. Egy évvel később a Mobira bevezette az első autóba szerelhető készülékét, a Mobira Senatort az NMT-450 hálózat részére.

A Nokia 1984-ben megvásárolta a Salorát, és ma is 100%-os tulajdonában van, egyúttal átnevezte a vállalat telekommunikációs ágazatát Nokia-Mobira Oy-ra. A Mobira Talkman, melyet 1984-ben dobtak piacra a világ első hordozható telefonjai közé tartozott. 1987-ben mutatta be a Nokia a világ egyik első maroktelefonját, a Mobira Cityman 900 típust az NMT-900-as hálózatra. Míg az 1982-es Mobira Senator 9,8 kg-ot nyomott, a Talkman pedig alig valamivel volt 5 kg alatt, a Mobira Cityman mindössze 800 gramm súllyal büszkélkedhetett, és 24 000 finn márkába került (akkori ára/ mai ára körülbelül 4560 euró lenne). A magas ár ellenére az első készülékeket jóformán kitépték az eladók kezéből. Az első időkben a telefon a yuppie életstílus státuszszimbólumává vált.

1987-ben a Nokia telefonjai hatalmas publicitást nyertek azáltal, hogy a Szovjetunió vezérérét, Gorbacsovot lefényképezték, amint épp egy Mobira Cityman készülék segítségével beszél a moszkvai kommunikációs miniszterével Helsinkiből. Így lett a telefon beceneve Gorba.

Mérföldkő készülékek

Az első 3G technológiát támogató modell, a Nokia 6650 2002-ben jelent meg.

2003-ban került piacra a Nokia N-Gage, amelyet kifejezetten játékra fejlesztettek, formája is egy hordozható videokonzolt idézett.

A Nokia 2003-ban vezette be a Nokia 1100-át, melyből 2007 májusáig 200 millió darabot adtak el. Ezzel a számmal ez volt a világ legnépszerűbb mobiltelefonja, és a legnagyobb példányszámban értékesített fogyasztói elektronikai cikk.

A multimédiás telefonok új generációja, a Nokia Nseries család 2005-ben született meg. Az első három Nseries készülék a Nokia N70, a Nokia N90 és a Nokia N91 volt.

A Nokia N82 2007 novemberében került piacra, ez volt az első Nseries modell Xenon vakuval.

A Nokia E71-et 2008-ban vezették be, teljes billentyűzettel. A modellt a BlackBerry mobilok versenytársának szánták. A Nokia E71 nagyon sikeres lett, 2009-ben megjelent az utódja, Nokia E72 néven.

2009 szeptemberében két új zenei mobilt jelentettek be, a Nokia X3-at és a Nokia X6-ot. Az Xseries megnevezés a Nokia új zenei modelljeit takarja, a C a classic szóra utal, azaz a hagyományos készülékeket jelöli, az N szériába a multimédiás készülékek tartoznak, míg az E szériába az üzleti felhasználásra készült mobiltelefonok.

2010 áprilisában jelentettek be újabb multimédiás mobiltelefont, a Nokia N8-at. Ez az első Nokia készülék, melynek kapacitív érintőképernyője támogatja a két ujjal történő vezérlést. A készülék alumínium házzal, 12 megapixeles kamerával, HDMI kimenettel és 16 GB beépített memóriával érkezik. A Nokia N8 az első készüléke, melyen az új Symbian3 operációs rendszer fut.

A MeeGo operációs rendszert futtató Nokia N9-es telefon megjelenését követően röviddel megkezdődött a Microsoft támogatásával a Nokia Lumia termékcsalád bevezetése. A Nokia Lumia 800-as már a Windows Phone-es rendszerrel működik.

 


 

Sony

Sony Mobile Communications AB (korábban Sony Ericsson Mobile Communications AB) egy multinacionális mobiltelefongyártó cég, melynek székhelye Japánban, Tokióban van, és teljes egészében a Sony Corporation tulajdonában áll. Az Ericssont 1987. október 1-jén alapították, majd mint együttműködés a japán Sony és a svéd telekommunikációs eszközgyártó Ericsson között, 2001-től közös telefongyártó cégként Sony Ericsson néven futott, egészen 2012-ig.

A Sony Mobile kutatási és fejlesztési részlegei a világ számos pontján megtalálhatóak: Tokióban, az indiai Csennaiban, a svédországi Lundban, Pekingben, és a Szilícium-völgyben. 2012 negyedik negyedévében a Sony Mobile volt a világ negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó cége.

A kezdetek

Az Amerikai Egyesült Államokban az Ericsson a kilencvenes évek elején a General Electric partnereként megalapította az Ericsson Mobile Communications-t (ECS), mellyel a márkanév megismertetése és az amerikai jelenlét volt a céljuk. Telefonjaik gyártása során az Új-Mexikó-ban található Philips-üzem chipjeit használták fel. 2000. március 17-én azonban a gyárban tűz ütött ki. A Philips igyekezett megnyugtatni két legnagyobb vásárlóját, az Ericssont és a Nokiát, hogy ez a beszállításoknál legfeljebb egy hetes kiesést jelenthet. Ehhez képest a termelés valójában hónapokra leállt, és az Ericsson komoly alkatrészhiánnyal kezdett el küszködni. A Nokia sikeresen megoldotta a problémát, de az Ericsson így nem tudta bemutatni új termékeit, ráadásul az olcsóbb készülékek kiadásával is fel kellett hagynia, amely veszélybe sodorta a gyártók piacán addig stabilan őrzött harmadik helyét. A mobiltelefonos üzletág eladása is szóba került ekkoriban.

Közben a Sony egy jelentéktelen résztvevője volt a telefonos piacnak, 2000-ben mindössze 1%-os részesedéssel bírtak. 2001 augusztusában aztán a két vállalat úgy határozott, hogy a nehézségeket közösen fogják áthidalni, és egyesítették üzletágaikat. Az Ericsson vállalta a nagyobb részt a teljes Ericsson Mobile Communications-szel, kivéve az Ericsson Mobile Platforms üzletágat. A Sony a készülékgyártó divízióját bocsátotta a cég rendelkezésére. Az újonnan létrejött Sony Ericsson cégnél 3500-an dolgoztak.

A 2000-es évek

A Sony Ericsson stratégiája az volt, hogy olyan készülékeket dobjanak piacra, amelyek képesek a digitális fényképezésre, kép- és videonézegetésre, egyéb multimédiás képességekre, illetve a személyes információk kezelésére. Beépített kamerájuk és színes kijelzőjük újdonságként hatott megjelenésük idején. Ennek ellenére a kezdeti éveket továbbra is a visszaesés jellemezte. Első igazán sikeres készülékük a Sony Ericsson T610 volt, melyet 2005-ben követett a Sony Ericsson K750i 2 megapixeles fényképezővel. Ugyanebben az évben jelent meg a Walkman-márkanév is is, a Sony Ericsson W800i volt az első, kifejezetten zenehallgatásra kihegyezett mobiljuk. Ugyancsak a cégé volt a világ első 5 megapixeles kamerás készüléke (Sony Ericsson K850i), valamint a legelső 8 megapixeles is (Sony Ericsson C905).

2005-ben a Sony Ericsson lett a WTA Tour főszponzora, 6 éven keresztül, 88 millió USD-ért cserébe. Pár hónappal később az UIQ operációs rendszerre építve bemutatták első igazi okostelefonjukat, a Sony Ericsson P990-et. De a cég az Apple iPhone-jának bemutatása után 2007-től ismét nehézségekkel kezdett el küzdeni. Az eladások és a bevételek a negyedére estek vissza, amelyben az iPhone sikerén túl komoly szerepet vállalt a Symbian operációs rendszer alkonya, és az Android operációs rendszer megjelenése. 2008-ban dél-koreai riválisuk, az LG is megelőzte őket, a veszteségek továbbra is hatalmasak voltak, és félő volt, hogy a cég a Motorola sorsára jut. Ám év végén új telefonjaikkal sikerült némi sikert elérniük – mindenesetre ez sem volt elegendő ahhoz, hogy ne kellett volna nagyszabású létszámleépítést eszközölniük. Bezárták több kutatási és fejlesztési részlegüket is, és véget ért az UIQ operációs rendszer fejlesztése és támogatása is.

2010-től napjainkig

A cég csak 2010-ben, új Androidos okostelefonjaival tudott újra reflektorfénybe kerülni. A Sony eközben egy teljesen új stratégiát kidolgozva szeretett volna jelen lenni a mobilos piacon, s ezért elhatározta, hogy megvásárolja az Ericsson tulajdonrészét a közös cégben, kizárólagos tulajdonává téve azt. 2012. január 26-án az Európai Unió is rábólintott az üzletre, így februárban létrejött a Sony Ericsson helyett a Sony Mobile. Svédországból Japánba a cég teljes egészében 2013-ban költözött. Az első kizárólag Sony név alatt futó telefonok a Sony Xperia S, Sony Xperia U, és Sony Xperia P voltak. A cég stratégiája az lett, hogy teljes egészében felhagynak a hagyományos telefonok gyártásával, és a Sony tapasztalatának felhasználásával kizárólag okostelefonokat készítenek. A klasszikus Sony Ericsson logót a 2012-es év végéig használták, ezután egy új, jellegzetes formatervet dolgoztak ki, melynek központi eleme a telefonok jobb oldalán található alumínium ki/bekapcsoló gomb. A Sony a jövőben olyan újításokat készül bemutatni, mint az okosóra, vagy a teljesen vízálló telefonok sorozata.

 


 

SonyEricsson

Történet

A Sony Ericsson története igazi sikertörténetnek nevezhető. 2001 októberében két anyavállalat, a Sony és az Ericsson 50-50 százalékos tulajdonosi részesedésével jött létre a cég. Köszönhetően a célkitűzéseiben megfogalmazott megbízhatóságnak és innovációnak, rövid idő alatt képes volt mind a piacon, mind a fogyasztói köztudatban stabilizálni pozícióját. Feltehetően ennek a „fiatal életkornak” tudható be, hogy a Sony Ericsson életében nem voltak igazán nagy fordulatok. A cég egy „tökéletes házasság” gyümölcse, ahol mind a két fél különböző értékeket ad hozzá a kapcsolathoz. Míg az Ericsson a távközléstechnikai tudását, vevői kapcsolatait hozza, mérnöki képességeit kamatoztatja, addig a Sony a tartalmat, valamint az értékesítésben, marketingben, fejlesztésben, a szórakoztató elektronika világában felhalmozott tapasztalatait biztosítja. A társaság életében 2005 egyfajta váltásnak is tekinthető, ugyanis ebben az évben kerültek piacra a legújabb fejlesztésű mobil walkmanek.

A termék

A Sony Ericsson már megalakulása óta a termékek széles választékával képviselteti magát a piacon. Ahogy egyre nagyobb teret kap az információ, a szórakoztatás és a mobil multimédia, úgy bővül a cég termékportfóliója is, kielégítve szinte az összes fogyasztói igényt. A cég számára az egyik legfontosabb szempont a versenytársakkal szembeni megkülönböztethetőség.

A Sony Ericsson mobil-termékcsaládjai között kiemelten kezeli az ún. smart phone-okat, a walkman mobil termékeket, illetve a digitális kamerákkal felszerelt készülékeket. Az okostelefonok közül a legújabb fejlesztés a P990i, amely a kommunikáció hatékonyságát új magasságokba emeli. Minden olyan eszközzel rendelkezik, ami az üzleti ügyek intézéséhez, a barátokkal, kollégákkal való kommunikációhoz szükséges, függetlenül a tartózkodási helytől. Segítségével a felhasználó bárhol csatlakozhat az internetre, küldhet és fogadhat e-maileket, videokonferencia-beszélgetéseket folytathat. Lényegében egy hatékony mobil iroda, egy sokoldalú útitárs, amely még egy 2 megapixeles, autofókusz és videokészítési funkcióval felszerelt digitális kamerával is rendelkezik.

A cég walkman mobil termékei, mint a W800I, a W550i, illetve az egyik legújabb 3G-s készülék, a W900i először hozza olyan formába a mobil zenei felhasználást, amely már egy sokkal szélesebb „plénum” előtt ismertebb, mint maga az mp3 technológiai fogalom.

A harmadik nagyobb mobil-termékcsalád és a hozzá tartozó mobilok a képkezelésben, a beépített digitális kamerák tekintetében kívánnak megfelelni a hangkommunikációtól egyre inkább a vizuális kommunikáció irányába mutató piaci trendnek. A Sony Ericsson volt az első mobiltelefon-gyártó cég, amely megapixeles kamerát integrált készülékébe.

A mobiltelefonokon kívül a cég különböző kiegészítő tartozékokat, PC-kártyákat gyárt, technológiáját használják M2M (Machine-to-Machine) és mobil számítástechnikai megoldások fejlesztéséhez, amelyek lehetővé teszik hálózatok és eszközök időbeli és térbeli korlátok nélkül történő elérését. A cég a bluetooth termékcsalád, tehát a vezeték nélküli kihangosítók, headsetek terén továbbra is vezető szerepet tölt be.

Forrás:mediapedia

 


 

Huawei

A Huawei a világ egyik vezető telekommunikációs szolgáltató vállalata. Éves bevétele 2009-ben elérte a 21,8 milliárd amerikai dollárt, amelyből a nettó eredmény 2,7 milliárd amerikai dollárt tett ki. Termékeivel, üzleti megoldásaival több mint 100 országban van jelen, és a Föld lakosságának egyharmada számára biztosítanak különböző telekommunikációs szolgáltatásokat. A cég 95 000 embert foglalkoztat. Az alkalmazottak 46 százaléka a kutatási, fejlesztési területeken dolgozik. A cég évente közel 2 000 új fejlesztéssel jelentkezik.

 


 

Nillkin

A Nillkin márka ázsiai mobiltelefon kiegészítőkkel foglalkozó vállalat. Főbb termékei között szerepelnek a mobiltelefonok szilikon, műanyag kemény hátlapok illetve műanyagból vagy bőrből készült nyitható elejű ú.n. flip tokok gyártása. Hazánkban (és amúgy Európában) az okostelefonok széleskörű elterjedésével vált ismertté. A márka kedvelőinek számára a márkanév egyenlő a minőségi termékkel, melynek anyaga és kidolgozása is kifogástalan. Kétségkívül az egyik minőségibb termékeket gyártó cég, mely nem “gyári” de típusspecifikus tartozékoakt gyárt. A mobiltelefon tokok mellett védőfóliákat és töltőberendezéseket is gyártanak. (Autós töltő, külső akkumulátor, QI modul vezeték nélküli töltéshez.)

 


 

MyScreen protector

A MyScreen PROTECTOR a Lamel vállalat által gyártott mobiltelefon -és elektronikai eszközök védelmére szolgáló védőfólia, melyet 2004 óta gyártanak.

Az Európai fóliagyártás élvonalába tartozik a cég. Piaci pozíciójukat a legmagasabb minőségű termékek és szolgáltatások nyújtására építik, olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, melyekre máshol nincsen példa.

A MyScreen márka Európa szerte elérhető, sőt piacukat kiterjesztették az EU-n kívülre is.

A MyScreen fóliák megkülönböztető jellemzői:

Széles termékskálát nyújt
A precíz CNC gyártási technológia garantálja a pontosan illeszkedő fóliákat.
Innovatív megoldások a WWW támogatásnak és a VPSystemnek köszönhetően.
Védelmet nyújt a karcolások, külső behatások, ujjlenyomatok, por és baktériumok valamint a tükröződés ellen is.
Egyszerűen, buborékmentesen felhelyezthető, maradéktalanul eltávolítható.

 


 

Tel1 Telone

A Telone márka Lengyelországból származik, mobiltelefon tokok, tartók és védőfóliák gyártásában ismert cég.

Gyártásban szerepel a cégnél a sokak által közkedvelt fliptok, melyet ismerhetünk Kaburanéven is. Ezek a tokok mágneses zárral rendelkeznek (rejtett zárnak is szokták hívni), varrott és ragasztott rögzítés egyaránt megtalálható a tokokon. Jellemzően bőr vagy műbőr alapanyagból készülnek a tokok, melyek belső műanyag kerete (amenybe a telefon kell rögzíteni) mattított puha tapintású műanyagból készül. A Kabura tokok fekete, fehér és bordó színben léteznek.

A másik, közkedvelt és gyártott termékcsalád a sokak által ismert és szintén kedvelt szilikon tokok. Ebből a fajtából 90%-ban a cég az úgynevezett S-line típust gyártja (A szilikon tok hátulján található egy S betűre hasonlító motívum, mely elválasztja egymástól a tok két különböző felületű részét. Egyik része fényes vagy átlátszó a másik matt felületű (tapintásban is érezhető a különbség) mely szintén lehet átlátszó vagy teli. Erénye/érdekessége továbbá ennek a típusnak, hogy oldalt recékkel látták el a jobb foghatóság végett valamint minimális mértékben rálóg a készülék előlapjára is, így védelmet nyújt az “arccal” előre történő esések esetén is.

Harmadik ismert termékkategóriájuk a védőfóliák. Mobiltelefonra és minden más jellegű elektronikai cikkre gyártanak védőfóliákat, melyek lehetnek típusspecifikusak illetve univertális méretűek/kialakításúak is. A fóliák lézertechnológiával készülnek, melynek köszönhetően 100%-ban a telefon kijelzőjéhez illeszkedik méretben és formában.

A Telone márka továbbá forgalmaz fülhallgatókat, fejhallgatókat adatkábeleket valamint töltőket is.

 


 

Somogyi Elektronic

A vállalat története egyet jelent a fejlődéssel

A Somogyi Elektronic Kft. 1991-ben alakult, azóta foglalkozik híradástechnikai és gyengeáramú cikkek, alkatrészek forgalmazásával. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően a cég több mint 15 éve vezető szerepet játszik az elektronikai és hangtechnikai termékek nagykereskedelmében. 1992 óta önállóan importálunk, 45 gyártóval állunk közvetlen kapcsolatban. A Győri Ipari Parkban, nemzetközi nagyvállalatok szomszédságában található 7.000 m2-es kereskedelmi és raktárbázisunk. Innen szolgáljuk ki vásárlóinkat folyamatosan növekvő raktárkínálatunkból. Hazánkban meghatározó multinacionális kereskedelmi láncok mellett közel 1.500 viszonteladóval, gyártóval, szervízzel, valamint 35 magyarországi nagykereskedővel állunk üzleti kapcsolatban. 1994-ben beindítottuk export tevékenységünket, mely elsősorban a szomszédos országokba irányul (Szlovákia, Románia, Szerbia).

Forgalmunk dinamikus növekedése mellett cégünk fokozott figyelmet fordít termékeink állandó minőségellenőrzésére és a termékpaletta folyamatos megújítására a piaci igényeknek megfelelően.

 


 

CameronSino

A CameronSino cég történetét egy mobiltelefon tartozék árusításával foglalkozó üzlet nyitásával kezdte Hong Kongban 2000-ben. Mint minden esetben, így itt is hangszórókat, akkumulátorokat, tokokat és egyéb kiegészítőket értékesítettek. “Az elsőfazék arany” után az alapító úgy döntött, hogy ezen túl csak az akkumulátorokra fog specializálódni. Egy olyan üzletet akart létrehozni, ahol a gyártó és a forgalmazó (értékesítő) egy és ugyan az. 2004-ben tervezték meg első saját gyártású akkumulátorukat. 2007-ben a hatalmas növekedésnek köszönhetően Kínában létrehoztak egy gyárat, mely a hatékonyabb munkavégzést is hivatott megteremteni. A gyors fejlődésnek köszönhetően hamarosan az “akkumulátorok nagykövete” lett a cég. Hamarosan igény született a nagyobb kapacitású akkumulátorok gyártásának, hogy az emberek még tovább fokozhasság szórakozásukat elektronikai eszközökön…

 


 

Scuderia Ferrari – CG MOBILE

A Ferrari tokok gyártását a CG MOBILE COMPANY-nek köszönhetjük. A cég alapvetően mobiltelefonok minőségi és híres luxusmárkák külsejébe öltöztetett mobiltelefon tokokat forgalmaz.

A Ferrari tokokat autótípusok ihlették, mely a különböző termékneveken érezhető. A céljuk az volt ezzel a lépésel, hogy a Ferrarikban található minőségérzetet és formavilágot visszatükrözzék a telefon tokokban. Éppen ezért nagy százalékuk valódi bőrből is készül.

Mobiltelefon tok típusok: Scuderia, California, FF, Monte Carlo, Formula 1

A CG MOBILE ezeken felül több ismert márkából “épített” telefontokot:

 • Ice Phone
 • Hello Kitty
 • Hugo Boss
 • GUESS
 • Karl Lagerfeld
 • Paul & Joe
 • Faconnable
 • Ferrari
 • Fiat
 • BMW
 • Mini
 • Vespa
 • Corvette
 • Chevrolet

 


 

Belkin

Belkin International, Inc. cég széles termékszerkezetet kínál a számítógépek és a fogyasztói elektronika felhasználói számára ahhoz, hogy készülékeiket zökkenőmentesen integrálhassák otthon, az autóban és utazás közben. Az 1983-ban Kaliforniában alapított Belkin magáncég világszerte elismert vezető szerepet vívott ki az összekapcsolási megoldások terén. Az 1983-as alapítása eltelt 25 év alatt a Belkin folyamatos és töretlen fejlődésen ment keresztül.

A sokrétű és mindenre kiterjedő termékválasztékunk tartalmaz díjnyertes újdonságokat a hálózatos megoldások megkönnyítésére, tartozékokat az iPod lejátszókhoz és újdonságokat a laptop@home termékcsaládunkhoz.

A Belkin USA-beli működése magába foglalja a los angelesi cégközpontot, az indianapolisi logisztikai központot, a Hollywoodban működő díjnyertes ipari formatervezési csoportot és a New York állambeli Rochesterben a K+F létesítményt. A Nagy-Britanniában és Hollandiában levő jelentős üzemek adják az európai jelenlétet, ahonnan Latin-Amerikán át a csendes-óceáni térségig terjeszkedünk, ahol irodákkal rendelkezünk Ausztráliában, Új-Zélandon, Koreában és legújabban Hong-Kongban.

A Belkin alig több, mint két évtized alatt piacvezető szerepet ért el minden termékcsaládjával. A kaliforniai Hawthorne városában két alkalmazottat foglalkoztató és éves 100 000 $ forgalmat elérő garázsból a Belkin a világ egyik leggyorsabban növekvő vállalatává fejlődött, immár több, mint 1000 munkatárssal és 1 milliárd $ feletti értékesítési árbevétellel. A Belkin bejutott az Inc. magazin 2003-as Dicsőség Csarnokába, ezen kívül kétszer került fel a lap által összeállított, “500 leggyorsabban fejlődő USA-beli magáncég” listájára, hat egymást követő évben felkerült az Inner City 100-as listájára, és öt éve szerepel a Los Angeles Business Journal Leggyorsabban Fejlődő Magáncégek Listáján.

 


 

GoodRam

Wilk Elektronik 1991-ben alakult . Kezdetektől fogva , a fő területe a RAM memória, használt számítógépek , nyomtatók és egyéb informatikai eszközök . Köszönhetően a szűk specializációnak és a nagy tapasztalatnak , a cég elismert szakértővé vált ezen a területen , 1996-ban A legnagyobb RAM forgalmazóvá vált Lengyelországban.
Az ezt követő évek további dinamikus fejlődés hoztak, melynek eredményeként a Lengyelországban eladott memóriamodulok 70%-a Wilk Elektronik-tól származott. 1999-ben a vállalat átalakult részvénytársasággá. Ennek köszönhetően A Wilk Elekrtonik, a memória modulokon garanciává is vált a minőség tekintetében.

 


 

Jabra

Jabra – kihangosított kommunikáció a munkához és szabadidőhöz

A Jabra magas minőségű audio fülhallgatókat és kihangosítható telefonokat tervez és gyárt, irodai-, gépkocsi vezetés és sportolás közbeni használathoz, vagy zenehallgatáshoz. A Jabra fejbeszélők és hangszórók vezeték nélküli és vezetékes technológiával is készülnek, asztali- és mobiltelefonokhoz, valamint egységesített kommunikációhoz egyaránt használható.

 


 

LG

1957-ben Ku Inhö (구인회), az egy évvel később létrehozott, akkor még Goldstar (금성사, Kumszongsza) név alatt működő vállalat alapítója és vezérigazgatója éjszakáit rádióhallgatással töltötte. A rádió akkoriban a civilizáció szimbóluma volt, a legfejlettebb eszköz, amely híreket hoz a világról, de Koreában abban az időben még nem létezett a gyártásához szükséges technológia és szaktudás. A vállalat nemcsak az első koreai rádiót készítette el, de elsőként használt hazai gyártású alkatrészeket is. Ezért is tekintenek sokan úgy a vállalat indulására, mint Korea elektronikai iparának születésére. 1995-ben a koreai Lucky vállalat egyesült a Goldstarral, ebből származik az LG név. (A Life’s Good tehát nem a márkanév jelentése, hanem annak mintájára visszamenőlegesen alkotott jelmondat.)

Tevékenységének jelentőségét mutatja, hogy a dél-koreai vállalat volt az ázsiai félsziget országaiból az első, amely külföldi leányvállalatot, általános kutatási-fejlesztési és dizájn központot létesített, illetve az első koreai vállalat, mely átlépte a 100 millió dolláros exportforgalmat, illetve ügyfélszolgálatot hozott létre.

 


 

ZTE

A ZTE Corporation egy kínai távközlési berendezésekkel és rendszerekkel foglalkozó multinacionális cég, Kína második legnagyobb távközlési cége a Huawei után. Központja Shenzhen, egy 10 milliós dél-kínai nagyváros. A ZTE a világ ötödik legnagyobb mobiltelefonokat gyártó cége, és a világ 2011-es mobil eladási listáján a negyedik.

Fő termékei vezeték nélküli és optikai átviteltechnikai eszközök és távközlési szoftverek, fő ügyfelei pedig telekommunikációs cégek, mint például a kanadai Telus, az angliai Vodafone, a spanyol Telefonica, a France Telecom, és az ausztrál Telstra.

A nyolcvanas években államilag támogatott űrkutatási program gyermekeként létrejött egy hi-tech cégcsoport. Ezen belül alapították meg 1985-ben a Zhongxing Telecommunication Equipment Corporationt, amit mára csak rövidítve, ZTE-ként ismerünk. 1997 óta jegyzik a céget a kínai tőzsdén, 2004 óta pedig Hong Kong tőzsdéjén is. Azóta folyamatosan terjeszkedik, és több kontinensen hoztak létre kutató-fejlesztő központokat, valamint kezdték meg a gyártást. Jelenleg ausztrál, német, amerikai és hong-kongi leányvállalatai vannak, valamint észak és dél amerikai, európai, afrikai kereskedelmi központjaik és oroszországi irodájuk. A ZTE Hungary Kft. már száznál több szakembert foglalkoztat Magyarországon, és további fejlesztéseket terveznek Európa szerte.

 


 

HTC

HTC (High Tech Computer Corporation), mobilkészülékeket gyártó tajvani cég.

A HTC-t Cher Wang, az Igazgatótanács Elnökasszonya és Peter Chou Elnök-vezérigazgató alapította 1997-ben, s a cég azóta számos népszerű, a szolgáltató saját márkanevével ellátott készülék gyártójaként szerzett magának hírnevet a piacon. Az iparág vezető gyártóival közösen is vezetett be készülékeket a piacra, míg 2006 júniusától saját, HTC márkanévvel ellátott termékeivel jelent meg.

 


 

Alcatel

A francia cég gyökerei egészen 1898-ig vezethetők vissza, amikor is Pierre Azaria mérnök megalapította a La Compagnie Générale d’Electricité (CGE) nevű céget. A CGE célja az volt, hogy olyan vállalatokkal versengjen, mint a német AEG, a Siemens vagy éppen az amerikai General Electric. A CGE számos műszaki területen jelen volt, többek között az elektronikában és a telekommunikációban is. Nevéhez fűződik még a franciák büszkesége, a rendkívüli sebességre képes TGV vonat.Mivel az Alcatel bázisa a francia Elzászban volt, ezért nevét is innen kapta: “Alsace Cable and Telephony”. Élete során a céget számos akvizíció és átalakulás kísérte, de a mobiltelefon-gyártás szempontjából a legfontosabb ilyen esemény 1986-ban történt, az ITT európai telekommunikációs részlegének felvásárlásával. Az így létrejött cég Alcatel Alsthom néven folytatta tevékenységét.Hazánkban alapvetően a mobiltelefonjairól ismerhetjük a francia Alcatelt. A Sagemhez hasonlóan olcsóbb, alsó kategóriás készülékek fűződnek a nevéhez, olyan telefonok, mint például az 1998 környékén megjelenő One Touch mobilok. Közülük is talán leginkább a One Touch Easy ugorhat be, amibe ceruzaelemeket lehetett betenni rendes akkumulátor helyett. 2001 környékén a gyártó némiképp irányt váltott, és a bumfordi, piskóta dizájnról kisméretű készülékekre váltott. Ekkoriban terjedt el a One Touch 511, de nem volt oka szégyenkeznie a komolyabb funkciókat ismerő One Touch 715-nek sem.2004-ben a formás és szép kijelzővel rendelkező One Touch 735-tel, majd 2005-ben a kiváló hangzású S853-mal lepte meg a piacot a francia gyártó. Napjainkban egyre kevésbé halljuk az Alcatel nevét, és a hazai szolgáltatók is inkább a nevesebb gyártók termékeit kínálják az alsó piaci szegmensben.

 


 

Alcatel

A francia cég gyökerei egészen 1898-ig vezethetők vissza, amikor is Pierre Azaria mérnök megalapította a La Compagnie Générale d’Electricité (CGE) nevű céget. A CGE célja az volt, hogy olyan vállalatokkal versengjen, mint a német AEG, a Siemens vagy éppen az amerikai General Electric. A CGE számos műszaki területen jelen volt, többek között az elektronikában és a telekommunikációban is. Nevéhez fűződik még a franciák büszkesége, a rendkívüli sebességre képes TGV vonat.Mivel az Alcatel bázisa a francia Elzászban volt, ezért nevét is innen kapta: “Alsace Cable and Telephony”. Élete során a céget számos akvizíció és átalakulás kísérte, de a mobiltelefon-gyártás szempontjából a legfontosabb ilyen esemény 1986-ban történt, az ITT európai telekommunikációs részlegének felvásárlásával. Az így létrejött cég Alcatel Alsthom néven folytatta tevékenységét.Hazánkban alapvetően a mobiltelefonjairól ismerhetjük a francia Alcatelt. A Sagemhez hasonlóan olcsóbb, alsó kategóriás készülékek fűződnek a nevéhez, olyan telefonok, mint például az 1998 környékén megjelenő One Touch mobilok. Közülük is talán leginkább a One Touch Easy ugorhat be, amibe ceruzaelemeket lehetett betenni rendes akkumulátor helyett. 2001 környékén a gyártó némiképp irányt váltott, és a bumfordi, piskóta dizájnról kisméretű készülékekre váltott. Ekkoriban terjedt el a One Touch 511, de nem volt oka szégyenkeznie a komolyabb funkciókat ismerő One Touch 715-nek sem.2004-ben a formás és szép kijelzővel rendelkező One Touch 735-tel, majd 2005-ben a kiváló hangzású S853-mal lepte meg a piacot a francia gyártó. Napjainkban egyre kevésbé halljuk az Alcatel nevét, és a hazai szolgáltatók is inkább a nevesebb gyártók termékeit kínálják az alsó piaci szegmensben.

Forrás: technet.hu


 

Apple iPhone

Az iPhone egy, az Apple által tervezett, és gyártott okostelefon. Első változatát Steve Jobs, az Apple hajdani vezetője mutatta be, 2007. január 9-én és azon év július 29-én került kereskedelmi forgalomba. A legfrissebb generációja, az iPhone 5s és 5c 2013. szeptember 20-án éjfélkor került piacra, Magyarországon október 25-én éjfélkor vált elérhetővé.

Az iPhone funkcionálhat egy videokameraként (ámbár a videofelvétel csupán az iPhone 3GS óta szerepel a specifikációk között), kamerás mobiltelefonként, hordozható média lejátszóként illetve Internetes kliensként, amely képes maileket küldeni és fogadni, teljes funkcionalitású HTML böngészővel és továbbá képes mind Wi-Fi és mobilhálózaton történő adatforgalom továbbítására. A készülék felhasználó felülete (GUI vagy Graphical User Interface) egy 3.5 colos, illetve az iPhone 5-től kezdődően 4 colos, “retina” TFT LCD, kapacitív érintő-kijelzőre épül, amely magában foglal egy virtuális billentyűzetet is, szemben a hagyományos fizikai párjával.

Az iPhone-ra számtalan alkalmazást (apps vagy applications) tudunk letölteni az App Store-on keresztül. Az App Store 2008 közepén indult és 2012-ig több mint, fél millió, Apple által jóváhagyott alkalmazás közül válogathatunk. Az alkalmazások különböző funkciókkal rendelkeznek, illetve különböző alkategóriákba sorolják őket, például játékok, Reference (ahol e-book-okat találhatunk), GPS navigáció, közösségi szolgáltatások, biztonság.

Mindeddig hat kiadásban készültek iPhone-ok, mindegyik a hozzátartozó operációs rendszer verzióval (iOS). Az első iPhone mind formailag, mind specifikációjában iránymutatónak számított a következő generációkra tekintve. A második kiadás, az iPhone 3G újításai közt szerepelt a 3G szolgáltatás, és beépített GPS, ami lehetővé tette a telefon GPS-ként való használatát. Továbbfejlesztett változata, az iPhone 3GS már digitális iránytűvel, gyorsabb processzorral, magasabb felbontású és videofelvételre alkalmas kamerával került piacra.

A legnagyobb fejlesztéseket eddig az iPhone 4 hozta meg. A készülék immáron két kamerával rendelkezett, egy a telefon hátlapján és egy a kijelző felett. A hátsó kamera felbontása 5 megapixelre nőtt, videokamerája HD minőségben (720p) képes felvételeket készíteni. Az előlapon található kamera VGA felbontású, fő feladata a FaceTime hívások segítése, amivel láthatjuk partnerünket beszélgetés közben (csak másik iPhone 4 és újabb készülékkel, valamint OS X-szel kompatibilis). Kijelzője (Retina display) 960 × 640 pixeles felbontásra képes 326ppi mellett, ami így több képpontot jelent egy hüvelyk esetén, mint amennyit az emberi szem érzékelni képes. Ennek köszönhetően a kijelző képpontjai csak nagyon közelről különülnek el egymástól. Bemutatására 2010. június 24-én került sor.

Az iPhone 4S-t 2011. október 4-én mutatta be az Apple. A telefon az előző változathoz képest tartalmában sokat változott. Külsőleg csak apróbb változtatások történtek, illetve az antenna felépítése módosult. Főbb tulajdonságai között szerepel a 8 megapixeles kamera Full HD (1080p) videokamerával, arcfelismerő rendszerrel és képstabilizációval, nagyobb teljesítményű processzorral, GLONASS támogatással. Igazán jelentős előrelépés a szoftver területén történt, aminek leglátványosabb része a Siri nevű program lett. Ez a korábbi intelligens beszédfelismerő program egy továbbfejlesztett változata, amivel a sima direkt szóbeli parancsokon túl már bonyolultabb műveletek elvégzésére is alkalmas pusztán szóbeli utasítás alapján. A Siri csak a hibátlan, akcentus nélküli angol, francia, japán, kínai, kóreai, német, olasz és spanyol nyelvet érti meg.[3] A készülék belső memóriája 16-tól 64 gigabájtig terjed. Magyarországon a Telekom és a Vodafone rendelkezik kizárólagos forgalmazási jogokkal. Érdekesség, hogy a készülék bejelentése után egy nappal hunyt el Apple alapítója, Steve Jobs. Az első vásárlók ahelyett, hogy ünnepelték volna az új készüléket, inkább gyászoltak az Apple Store-oknál.

Az iPhone 5 2012. szeptember 12-én került bemutatásra, szeptember 21-től megvásárolható. Az új generációs készülék támogatja az LTE hálózatokat, az 5 GHz-es frekvencián üzemelő WiFi hálózatokat. Új, 8 érintkezős Lightning csatlakozóval látták el, a korábbi micro SIM foglalat helyett nano SIM kártyát használ. Az új Apple A6 processzor mellett három mikrofonnal szerelték fel a még hatékonyabb zajszűrés érdekében. Új funkció továbbá a panorámakép-készítés, akár 28 megapixeles felbontásban.

Az iPhone legújabb generációját az iPhone 5s és iPhone 5c készülékek képviselik, melyeket az Apple 2013. szeptember 10-én jelentett be. Az iPhone 5c a korábbi iPhone 5-öt váltja fel (amit egyúttal az Apple ki is vont a forgalomból), műanyag készülékházzal rendelkezik, és 5 színben (zöld, kék, sárga, rózsaszín, fehér) érhető el, és csak 16, valamint 32 gigabájtos változata van. Az iPhone 5s lett az új csúcskészülék, ami immár három színben (asztroszürke, arany, ezüst) kapható, és a home gombba az Apple egy ujjlenyomat-olvasót is beépített (Touch ID). A készülékek szeptember 20-án kerültek forgalomba.

A készülék feljesztése 2004-ben indult, amikor Jobs kinevezett egy 1000 alkalmazottból álló csapatot, hogy a „Project Purple” (A lila terv) projekten dolgozzanak. Jobs, látván az érintőképernyőben levő lehetőségeket és hogy ezekből mennyit profitálhatna egy telefon, a kutatás fő irányát a GSM felé nevezte meg. A kutatások az amerikai AT&T Mobility-vel kezdődtek meg, és nagyából 150 millió amerikai dollárt emésztettek fel 30 hónap alatt.

Az AT&T teljes felhatalmazást adott az Apple-nek, hogy házon belül fejleszthesse a saját készülékét és annak szoftverét, illetve állta a havi költségek egy részét is, cserébe a kizárólagos forgalmazási jogáért az USA-ban. Jobs 2007. január 9-én mutatta be az iPhone-t, a 2007-es Macworld kiállításon, a San Franciscóban található Moscone Centerben. Az első készülékek azon év június 29-én találtak gazdára, ottani idő szerint délután 18:00-kor. Vásárlók százai álltak hosszú sorokban az üzletek előtt szerte az országban. Európában 2007. novemberében lehetett kapni, először Németországban, Franciaországban, Spanyolországban illetve az Egyesült Királyságban. Írország és Ausztria 2008 tavaszán kapta meg az első készülékeket. 2008. július 11-én bemutatásra került az iPhone 3G összesen 22 országban, az eredeti héttel együtt. Később több mint 80 ország vásárlói vehették meg első Apple telefonjukat. A 3GS 2009. június 8-án került bemutatásra, és 11 nappal később pedig a boltokba. Hogy szélesebb körben tudják értékesíteni a telefonokat, az Apple nagy mértékben csökkentette a 3GS árát, ahogy megjelent az iPhone 4.

Csak az első iPhone-ból hozzávetőlegesen 6.1 millió darabot értékesítettek. 2010-ig bezárólag 73.5 millió iPhone kelt el az egész termékskálát tekintve, világszerte. 2011-re a mobiltelefon piac 4%-át fedte le az iPhone, viszont az Apple önmaga több mint 50%-át termeli ki a világszerte történő mobilkészülékek eladásából származó profitnak. Az iPhone hátlapja eleinte alumíniumból készült, ezt váltotta a 3G és GS teljes műanyag borítása (a térerő javításának érdekében).

A 3G 8GB-os modelljét csak fekete hátlappal lehetett kapni, míg a 16GB-os változat fehérben és feketében is elérhető volt. Mára már egyik sincs forgalomban. A továbbfejlesztett 3GS elérhető volt mindkét színváltozatban, függetlenül a tárhely méretétől. Az iPhone 4 elő- és hátlapját egy-egy alumínium-szilikát erősítésű üveglap borítja, oldalait rozsdamentes acél veszi körül. Ez a keret funkcionál a telefon antennájaként is. Először fekete színben volt kapható, a fehér változat 2011 áprilisában jelent meg. 2011. október 4-én az Apple leleplezte az iPhone 4S-t. Több, mint 1 millió darabot adtak el a megjelenést követő 24 órában. Többek között ennek az eredménye miatt, az iPhone tömeges gyártásának és magasabb árának köszönhetően az Apple lett a világ legnagyobb bevételével működő mobiltelefon-gyártója, megelőzve a finn Nokiát.

A 2012. július 24-én nyilvánosságra hozott második negyedévi bevételösszegzésből kiderült, hogy az Apple a fenti dátumig összesen 35 milliárd dollár (7700 milliárd forint) bevételre tett szert, ami így is elmaradt 2,2 milliárd dollárral az év eleji becslésekhez képest. Addig 26 millió iPhone kelt el, ami szintén alulmaradt a várt 28 és fél millió darabhoz képest.