Így használd a webshopunkat

Hogyan vásároljunk

Keresés az oldalon:

Az eredményesebb böngészés érdekében (ha konkrét igénnyel érkeztél oldalunkra), célszerű az oldal bal oldalon található keresőt használni. (célszerű az áruk közt keresni).
Hatékony keresés érdekében a telefon típusát illetve a tartozék általános megnevezését érdemes beírni, pl. P700 szilikon vagy P700 tok vagy L7 tok vagy L7 szilikon

A rendelés menete:

A vásárlás nincsen regisztrációhoz kötve! (Regisztrált ügyfeleink minden vásárlásuk után kedvezményt kapnak.)
Amennyiben megtaláltuk a kiválasztott terméket, kattintsunk a vásárlás gombra.Ha folytatni szeretnénk a nézelődést, használhatjuk a keresőt a fentebb említett módon vagy böngészhetünk tovább a termékkategóriákban.
A termékekösszesítő oldalán, azaz a kosárban változtathatjuk a termékek mennyiségét, termékeket törölhetünk.

Válasszunk szállítási módot!

Előreutalással/Ajánlott levélként – A megrendelt terméket/termékeket buborékos borítékba csomagoljuk, amennyiben szükséges, a törékeny termékeket külön becsomagoljuk! A postaköltség utalással történő fizetés esetén 2000 Ft felett ingyenes!
Utánvéttel – Fizetés a postásnak/futárnak a csomag kiszállításakor készpénzben. A csomag biztonságára vonatkozó feltételek megegyeznek az ajánlott csomagéval! A postaköltség értékhatártól függetlenül 1990 Ft (10.000 Ft felett természetesen itt is ingyenes)
Személyes átvétel – 2014 Augusztus 11-től lehetőség van személyes átvételre is, melynek helye 1054 Bp, Szemere utca 23 – Mobilbontó Shop. A termék átvehető hétköznap 10-18 között, szombaton 10-14 között

Válasszunk fizetési módot!

Fizetés utánvéttel – ezt abban az esetben válasszuk, ha szállítási módnak utánvétes szállítást választottunk (a többi opció kiválasztására a rendszer nem ad lehetőséget)
Fizetés előreutalással – Ajánlott küldeményeket, illetve személyesen átvehető tételeket is fizethet ilyen módon! Személyesátvétel esetén kérjük a visszaigazoló e-mailt nyomtassuk ki és a termék átvételkor mutassuk be!
Személyesátvétel – Fizetés személyesen, készpénzben üzletünkben.
A megrendelés gombra kattintva egy termékösszesítőt látunk, alatta kell megadnunk személyes adatainkat!

Személyes adatok

Ebben a dobozban a teljes nevünket, e-mail címünket (erre érkezik a visszaigazolás) valamint telefonszámunkat kell megadni!

Szállítási cím

Ezt a dobozt személyes átvétel esetén is ki kell tölteni, amennyiben nincs külön számlázási név- és cím, erre a címre állítjuk ki a számlát!
Amennyiben más a számlázási cím, értelemszerűen töltsük ki a megfelelő mezőket!

Visszaigazoló e-mail

A rendelés leadását követően a rendszer egy automatikus üzenettel nyugtázza a leadott rendelést, részletezve. Amennyiben ez a levél nem érkezne meg, ellenőrizzük postafiókunk SPAM mappáját is. Amennyiben egyáltalán nem érkezett visszajelzés a rendelés leadását követő 24 órán belül, vegyük fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal a mobilbontobp@gmail.com címen, vagy a 0670-262-22-19-es telefonszámon.
Amennyiben minden rendben zajlott, a terméket néhány munkanapon belül a Magyar Posta/ Futárszolgálat házhoz szállítja.
Egyéb kérdés, kérés esetén bizalommal fordulhatsz ügyfélszolgálatunkhoz a mobilbontobp@gmail.com címen, vagy a 0670-262-22-19-es telefonszámon!

Utalással történő fizetés esetén:

Minden esetben várjuk meg az egyedi utalási azonosítót, mely független a rendelés visszaigazolásától. Az utalási azonosító tulajdonképpen egy számlasorszám, az alábbi formtumban: Évszám (XXXX) / Sorszám (YYYYY), tehát: 2015/12345 Formátumú.

Előrendelt tétel megrendelése:

Ebben az esetben az automatikus visszaigazoláson kívül kérjük várja meg e-mailünket, amelyben a várható beérkezés és a várható kiszállítás is szerepel.